Kivonul a Baumax Magyarországról

Gazdaság - szerző: HH

Áprilisig bezárja a 14 magyarországi áruházát a Baumax. Az áruházlánc nehéz gazdasági körülményekkel indokolja a döntését, közleménye szerint inkább az osztrák, cseh és szlovák piacra koncentrálnak inkább. Épületeit az XXXLutz Bútorlánc veszi át.

 

 

Mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk – írta Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke szerdán, a cég MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

A hazánkban 798 embert foglalkoztató, 1991 óta jelen lévő Baumax 2013-ban 22,8 milliárd forintos forgalmat bonyolított. Az áruházlánc 2011 óta veszteséges, ami a magyar működési engedélyének visszavonását is jelenthette volna.

Szakértők úgy vélik: a vasárnapi zárva tartás a barkács- és lakberendezési piacot veszélyezteti leginkább, ahol jelenleg is túl sok a szereplő. Legutóbb a Tesco jelentette be 13 áruházának bezárását, hasonló okokra hivatkozva.