Másfélezer tő kendert foglaltak le Harkányban

Baranya - szerző: HH

Harkányban és Nagypeterden is házkutatásokat tartottak szerdán a rendőrök, ami következtében kábítószergyanús növényeket foglaltak le – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Harkányban nagyüzemben termesztették a füvet.

 

 

Harkányban szerda hajnalban 1502 tő, különböző fejlettségi fokú indiai kendert, valamint bruttó 940 gramm szárított növényi törmeléket találtak. A növényeket a rendőrség lefoglalta, hatóanyag-tartalmuk szakértői vizsgálata folyamatban van. A rendőrök a házból egy 41 éves férfit állítottak elő, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Az alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, a férfi a nyomozóknak részben beismerő vallomást tett – áll a közleményben.

 

A férfival szemben kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a büntetőeljárást. A rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

Nagypeterden ehhez képest kispályások voltak

 

A nagypeterdi szőlőhegy egyik pincéjében is szerdán jártak a zsaruk. 15 óra 45 perckor két férfival szemben intézkedtek, ahol tíz darab kábítószergyanús növényt, valamint a termesztéshez szükséges berendezéseket foglaltak le.

 

A 34 éves M. Gy. és a 36 éves K. Sz. pécsi lakosokat a rendőrök előállították, és kihallgatták gyanúsítottként kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A kábítószer gyorsteszt mindkét férfinál pozitív eredményt mutatott, a gyanúsítottakkal szemben a Szigetvári Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást.