Miért van fokozott rendőri jelenlét Harkányban?

Helyi - szerző: HH

Harkány közbiztonsága nemhogy Baranyai, hanem országos viszonylatban is kiemelkedőnek mondható. Remek kapcsolat alakult ki a helyi rendőrőrs járőrei és a lakosság között is: itt az ember boldogan int, ha rendőrt lát, nem az övét és okmányait ellenőrzi önkéntelenül is le.

 

Az ünnepek előtti, mindössze két nap alatt történt betöréssorozat – melyről korábban beszámoltunk – általános felháborodást keltett. Nem a rendőrségbe vetett bizalom rendült meg, mindenki az elkövető pofátlansága miatt hőzöng. Az eseményekre a rendőri vezetők is felfigyeltek: tekintettel arra, hogy az elmúlt években Harkány városban nem volt jellemző a betöréses lopások elkövetése illetve annak kísérlete, a Siklósi Rendőrkapitányság kiemelten kezeli a bűncselekmények felderítését – tájékoztatta lapunkat a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, majd hozzátették: a bűncselekmények elkövetőinek elfogása és a további bűncselekmények megelőzése érdekében a Harkányi Rendőrőrs fokozta a közterületi rendőri jelenlétet, valamint a Siklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán külön nyomozócsoport foglalkozik az ügyek felderítésével.  

 

Bár a folyamatban lévő nyomozások részleteiről egyenlőre nem közölhetnek adatokat, az már most is egyértelmű, hogy az ismeretlen tettesek az elkövetés során több helyen találkoztak csukott, de be nem zárt melléképületekkel. Ezek nagyban megkönnyítették munkájukat. Ugyan közel kétszer annyit találkozhatunk rendőrautóval, és az egyenruhások valamennyi eszközüket bevetve őrzik a város nyugalmát, javaink biztonságáért mi magunk tehetjük a legtöbbet: a szem előtt hagyott értékek bizony egy alkalom szülte tolvaj számára is csábítóan hatnak.