Háromhetente előadást nézhetnek az ormánsági falvakban

Baranya - szerző: HH

Andrásfalvy Bertalanról elnevezett országos kulturális, közművelődési, turisztikai mintaprogramot indítottak az Ormánság négy falvában; Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben – jelentette be Pataki András, a Bőköz Fesztivál igazgatója.

 

A program égisze alatt színházi előadásokat nézhetnek az érdeklődők négy ormánsági településen háromhetente. Az első előadás Kémesen lesz szeptember 29-én délelőtt tíz órakor, ahova a magyar népmese napja alkalmából Fabók Mancsi Bábszínháza hozza el A székely menyecske és az ördög című produkciót.

 

Szaporcán  október 3-án délután két órakor a MárkusZinház Benedek Elek születésnapja alkalmából mutatja be a Laci királyfi mesejátékot.

 

Drávacsehiben október 14-én este hat órakor Pólika címmel Kovács Apollóniának, a magyar folk-és cigánydalok ikonjának, koronázatlan királynőjének a szellemiségét idézi meg előadásában Varga Klári színművész. Vele tartanak ezen a zenés esten Rusz Milán, Gyorgyev Bránimir és Suki István.

 

Tésenfán pedig október 15-én este hat órakor Hamvadó cigarettavég címmel Karády-estet tartanak. Varga Klári és Rusz Milán Jászai Mari-díjas színművészek dalokkal villantják fel a legendás, hányatott sorsú művész életét, sorsát.