Ha csönget a postás, ezt a pakkot át ne vegye!

Belföldi hírek - szerző: Kótány Jenő

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság legfrissebb tájékoztatása szerint alaposan ráfázhatnak mindazok, akik egy lengyelországi cégtől, kéretlenül érkező és étrend-kiegészítőt tartalmazó csomagot átvesznek, s azt aláírásukkal is igazolják.

 

Mint kiderült, a Green Coffee Plus nevű készítményt egy futárszolgálat viszi házhoz névre szóló csomagban. Akik esetleg már átvették az ilyen jellegű készítményt tartalmazó csomagot és az elismervényt is aláírták, két héten belül minden indoklás nélkül elállhatnak az ügylettől, amennyiben a pakk bontatlan.

 

A tájékoztatás szerint bár az első szállítmány általában ingyenes, az átvételi elismervény aláírásával gyakorlatilag szerződés keletkezik az átvevő és a lengyel Vital Investments nevű cég között, amelyben az átvevő kötelezettséget vállal magára több csomag megrendelésére – természetesen pénzért. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az esetleges jogsértések miatt az ügyben már megkezdte a vizsgálatot, melynek keretében mind a futárszolgálattal, mind a lengyel céggel felvette a kapcsolatot.