Némi számmisztika is kellett az országos kampány lekoppintásához

Helyi - szerző: HH

A számmisztikát is segítségül hívta az a névtelenség mögé bújó Facebook-oldal, ami a balliberális ellenzék jól ismert eszközéhez, a szavazók számának felduzzasztásához nyúlt.

 

A teljesen valótlan adatok alapján 645, sőt, az átjelentkezések és életkori változások sokak számára nehezen követhető számait is belekeverve még 695 új szavazó megjelentését is vizionálja az amerikai portálon magát többes identitásnak beállító személy rendkívül rövid idő alatt.

 

A valósághoz ezúttal sem kell hosszas és bonyodalmas magyarázkodás, az jóval egyszerűbb holmi szemfényvesztésnél. A Központi Statisztikai Hivatal és a választásokat összegző kormányzati portál tökéletesen egybecsengő adatait a korábbi helyhatósági választások és népszavazások adta lehetőséggel összesítettük. A lakosságszámot jelző kék és a választópolgárok sárga adatai alapján jól látszik, hogy Harkány lakossága folyamatosan és egyenletesen nő, melyen a vártnál kisebb mértékben lendített csak az üdülőtelepeken és hegyi vidéken állandó lakosok számára nemrégiben nyújtott adókedvezmény.

 

 

Arra nincs válasz, hogy 2016 és 2018 között miért volt olyan kevés szavazó, mindenesetre a csökkenő tendenciát sikerült megállítani. Talán akkor még nem volt Harkány ennyire vonzó a víkendeletepet teleköltöző családok számára.