Nincs megállás: 1,3 milliárd után 2,5 milliárdból fejlesztene a fürdő

Helyi - szerző: HH

Hétfő délután ünnepélyes keretek között vágták át a harkányi fürdő újonnan kialakított gyermekvilág részlegének szalagját. A több lépcsőből álló fejlesztés első ütemének átadóján Tiffán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt.

 

 

Eljutottunk odáig, hogy mi is elmondhatjuk: van olyan fürdőnk és fürdőrészünk, amely felveszi a versenyt bármelyik magyarországi vagy környékbeli fürdővel – fogalmazott Baksai Tamás. Harkány fideszes polgármestere a gyermekvilág beruházásával kapcsolatban emlékeztetett: egy 300 millió forintról szóló, 2015-ben hozott kormányhatározat biztosította a fejlesztés forrását, melynek fogadásához a fürdőépület szinte teljes gépészetét újra kellett tervezni.

 

Marosi András, a további fejlesztésekkel kapcsolatban részletekbe nem bocsátkozva jelezte, egy 2016-os szintén kormányhatározatban foglalt egymilliárd forintos átcsoportosításnak köszönhetően a hármas – hajdan fedett – medence rekonstrukciója; egy ismét fedett belső és egy külső medencévé alakítása. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke leszögezte: május elsejétől augusztus 20-ig 45 százalékkal nőtt a strandfürdő vendégeinek száma, mely a kedvező időjárás mellett a fürdőben zajló kedvező változásoknak is köszönhető.

 

Mintegy 2,5 milliárd forintos ígérvénye van a harkányi gyógyfürdőnek a továbbfejlődésére – fogalmazott Marosi András az eddigi támogatásokon túl a távlati tervekre mutatva.

 

Hajdúszoboszló számára négy év alatt juttatott 6 milliárd forintos fejlesztési pénzekre és a kormányra, mint jó gazdára mutatva a kormánypárt országgyűlési képviselője bizodalmát fejezte ki, hogy az igényelt 2,5 milliárd forint rövid, belátható időn belül megérkezik a városba.

 

Tiffán Zsolt bejelentette: hét év törekvését jelentő Ős-Dráva programmal kapcsolatban senkiben sem lehet kétség, ugyanis a magyar kormány alig egy hónapja aláírta a 14 milliárdos támogatási szerződést a program vízkormányzási rendszerére.

 

Magyarországon nem igazán jellemző, hogy előbb valósuljanak meg a beruházások – ezt dr. Jakab Béla, az Aquaprofit Zrt. igazgatóságának tagja mondta arra a november 15-i határnapra mutatva, melyet korábban az átadás határidejének tűztek ki.

 

 

fotók: Kacsúr Tamás, HH