Önbíráskodás miatt nyomoznak az utasát megütő taxis ellen

Belföldi hírek - szerző: HH

Hisztiztek az Uber miatt, kitiltotta az ország – most bármit megtehetnek. Történt, hogy egy ír állampolgárságú férfi taxit hívott a Sziget Fesztiválhoz, hogy hazavitesse magát. A taxis el is vitte a Margit szigeten lévő szálláshelyére, de miután nem tudott kártyával fizetni, elindult vele egy pénzkiadó automatához. És itt kezdődött a kaland.

 

Az utas a viteldíj kifizetésére levett 20 ezer forintot és kérte a taxist vigye vissza szálláshelyére. A taxis közölte, hogy csak akkor viszi vissza, ha 25 ezret fizet a fuvarért. Az ír fesztiválozó ezt az összeget sokallta és kérte a taxi sofőrjét, vigye a rendőrségre, ahol rendezik a problémát.

 

A taxis ezt követően megütötte és egy ismeretlen, hegyes vidékre vitte, ahol közölte vele, hogy csak akkor jut vissza a városba, ha kifizeti a huszonötezret. Az ír ettől megijedve átadta a pénzt, de az mégis kirángatta a kocsiból és elhajtott.

 

A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények és adatgyűjtések eredményeként beazonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki – zárta le a témát a rendőrség.