Szállodát és gyógyfürdőt fejleszt 3,3 milliárdból Lenti

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Önkormányzati beruházásban, mintegy 3,3 milliárd forintos költséggel bővítik a Zala megyei Lentiben a gyógyfürdőt, amelyhez kapcsolódóan megépül a térség első négycsillagos szállodája is. Az alapkövet pénteken tették le.

 

 

A pénteki ünnepélyen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt mondta: Magyarországon ma mintegy 200 ezer család megélhetését biztosítja a turisztikai ágazat. A 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban induló fejlesztések révén tovább növekedhet a turizmusban foglalkoztatottak száma, s ezzel az adott térség és az egész ország bevételei is növekedhetnek. Hozzátette: az elmúlt 24 év sokszor álságos politikájához képest a jelenlegi kormányzat valóban hisz abban, hogy sikeres Magyarország a 21. században csak akkor képzelhető el, ha sikeres vidékről és sikeres fővárosról egyszerre beszélhetünk. Ennek a politikának pedig nagyon fontos része, hogy a megyei önkormányzatok elkészítették a megyei fejlesztési koncepciókat az országos kihívásokra felelve, a helyi adottságokat és a helyi lehetőségeket figyelembe véve.

 

Horváth László, Lenti polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a térségben 60 kilométeres körzeten belül a magyar oldalon nincs magas színvonalú szálláslehetőség. Márpedig a többet költő és hosszabb ideig itt tartózkodó turistákat csak legalább négycsillagos szállodával, valamint a gyógyfürdő egész évben kihasználható szolgáltatásaival lehet a városba invitálni – fejtette ki.

 

A 94 szobás szálloda építéséből, illetve a fedett fürdő élményelemekkel történő bővítéséből álló 3,3 milliárd forintos önkormányzati beruházáshoz a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből 1,017 milliárd forintot nyert a város. A fennmaradó összeg mintegy felét saját forrásból, valamint hitelfelvételből finanszírozza az önkormányzat – mondta el a polgármester az MTI érdeklődésére. A város történetének eddigi legnagyobb beruházása év végéig elkészül, a közbeszerzési pályázaton nyertes Kalotherm Zrt. kivitelezésében. A szállodaépítés, valamint a fürdőbővítés 50 új munkahelyet is eredményez.