Személyzeti mosdóban kémkedő gondnok ellen emeltek vádat

Baranya - szerző: HH

Baranya egyik kisebb vidéki településének múzeumában – egészen pontosan a személyzeti mosdójában – esett meg minden szükségét végző látogató rémálma – lencsevégre kapták. A gép ráadásul videó módba volt kapcsolva.

 

A Pécsi Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki titokban fotókat készített munkahelyének mellékhelyiségében egy múzeumlátogatóról.

 

A férfi egy baranyai múzeumban karbantartóként, illetve jegyszedőként dolgozott. Tavaly augusztusban felajánlotta az egyik látogatónak és gyermekének, hogy a személyzeti mosdót használhatják, ami a közönség elől el van zárva.

 

A sértett a felajánlást elfogadta, azonban mielőtt távozni akart a helyiségből, a vécécsésze mellett lévő polcon a tisztítószeres kellékek között egy video üzemmódba állított, leskelődő fényképezőgépet talált.

 

A gépet magához vette, majd értesítette a rendőrséget. Mivel a felvétel is elkészült, az elkövető cselekménye az ügyészség álláspontja szerint a tiltott adatszerzés bűntettének a megállapítására alkalmas, ezért vádat emeltek ellene.