Szombaton kezdődik a felkészülési bajnokság

Baranya - szerző: Kótány Jenő

Harkány csapata is részt vesz a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt, a bajnokságra történő felkészítést segítő tornán, melyen a megye I-es és II-es felnőtt csapatai indulnak. Az Ottakringer Baranya Megyei Téli Műfüves Bajnokság első fordulójára szombaton, Kozármislenyben kerül sor, ahol Harkány a Siklós FC-vel mérkőzik meg.

 

A város együttese a C csoportban Siklós, Himesháza és Gyód gárdájával méri össze tudását – egyfordulós rendszerben, s a csoportokból az első két helyezett jut tovább. A mérkőzéseket Kozármisleny, Mohács, Szentlőrinc, valamint a PVSK és a PMFC műfüves pályáin rendezik.

 

A város labdarúgó csapatával kapcsolatos további hír, hogy a téli átigazolási időszak alatt két új/régi játékossal – Végh Józseffel és Sipos Gáborral – bővült a keret.

 

Mint azt Burgert Ottó vezetőedző lapunknak elmondta, a bajnokságot illetően a csapat számára kitűzött cél egyértelműen a feljutás. Ennek érdekében a tavaszi fordulók esetében minden hazai mérkőzést meg kell nyerni, illetve vendégként minél több pontot szerezni.

 

Harkány – mely pillanatnyilag Ócsárdtól három ponttal lemaradva második – tavasszal idegenben a tabella első felében tanyázó csapatokhoz látogat, előnye a jelenlegi harmadik helyezettel szemben 9 pont.