Szombaton Tüke Piac harkányi gazdával

Helyi - szerző: GR

(fotó: Borbás Mátyás)

Gazdák, termelők, kézművesek veszik birtokba szombaton április 20-án a Kossuth teret  Pécsen. A Tüke Piac elnevezésű rendezvényen immáron második alkalommal harkányi gazda is részt vesz.

A kistermelői piac a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület szervezésében valósul meg minden hónap harmadik szombatján a helyiek örömére. Kizárólag saját termesztésű, készítésű áruval rendelkező régióbeli gazdáknak, termelőknek, kézműveseknek adnak lehetőséget a részvételre ezzel is erősítve az eredeti magyar minőségi áruk elterjedését.

Az idei szezon a március 23-i vásárral kezdődött és ez lesz idén a második alkalom a Kossuth téren, ami régen is piaci színtér volt.

A Tüke Piacra kilátogatók ezúttal is válogathatnak a különféle házi készítésű sajtok, lekvárok, mézek és a különböző, nem mindennapi húskészítmények között.

A vásáron a harkányi Buru Mezőgazdaság szürkemarha, bivaly és mangalicatermékkel képviseli magát. A kínálatban szerepel a szürkemarha virsli, a vándorszalámi, krinolin és kenőmájas, de persze maga a szürkemarha hús is. A helyszínen természetesen kóstolni is lehet.