Több feltételezett elkövetőt is figyelnek

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Az elmúlt hetekben Harkányban több betörés és gépkocsifeltörés is történt, a szóba jöhető elkövetők között egy pécsi és egy diósviszlói társaság is a rendőrség figyelmébe került. Volt, aki máshol elkövetett betörése miatt akadt fent a rostán és innen jutott a rácsok mögé.

 

 

Amellett, hogy a járőrök munkájuk során az ismert bűnelkövetőkre kiemelt figyelmet fordítanak, több olyan társaság mozgását is jelezték helyi lakosok, akik jelenléte a jóhiszeműségen túlmutatva is aggályos. Az elmúlt hónapokban több olyan csoport is felkeltette a hatóságok figyelmét, akik összefüggésbe hozhatóak a városunkban történt tulajdon elleni bűncselekményekkel. Rendőrségi forrásunk kiemelte, hogy ezek között egy diósviszlói és egy pécsi társaság is van, akinek felbukkanására immáron fokozottan figyelnek. A rendőrség fenntartja járőreinek fokozott jelenlétét a városunkban, munkájukat egyre több térfigyelő kamera is segíti.

 

Volt, aki hajnalban szeretett volna átutazni a városon, amikor a nála lévő betörésből származó tárgyak lebuktatták, és innen ment a hűvösre. Megint mást a kesztyűtartójában tartott, tipikusan betöréshez használt eszközök késztettek vallomásra.

 

Nyáron kaposvári betörőket füleltek le lakossági bejelentés alapján. Az üdülőtelepről érkezett éjszaka bejelentés, hogy valaki a kerítésen mászik ki a szomszédos házból. A városban lévő egyik járőrpáros néhány perc elteltével igazoltatás alá vont egy sötétben meghúzódó férfit, aki rövidesen elismerte, hogy bizony a tilosban járt.