Újabb törvénysértésével kellett szembenéznie a baloldali csoportosulásnak

Helyi - szerző: SzR

Törvényt sértett a Kerécz Tamás mögé felsorakozó társaság valamennyi tagja, akik azzal a fehérre színezett vörös logóval illusztrálták plakátjaikat, amely egyedül csak vezetőjüket illeti meg.

 

 

Az első sorban szocialistákat tömörítő mohácsi Van fehérre színezett, ám vörös logója csakis az általuk jelölt Keréczet illeti meg. A siklósi nyugdíjas először akkor került szembe a törvénnyel, amikor a Választási Bizottság kimondta: törvényt sértett, azzal, hogy függetlennek akarta beállítani magát.

 

A vérvörös jelkép ezt követően fehérre színezve jelent meg a csoportkép alatt, amiről csütörtökön ismét a Választási Bizottságnak kellett döntenie. Mint a részleteiben itt olvasható határozatban kimondták, a Kerécz által vezérelt csoport mind a négy tagja azzal sértette meg a választási törvényt, ahogy hamisan tüntették fel magukat egy hivatalos egyesület tagjaiként.

 

A város különböző helyein felerősített plakátokkal kapcsolatos jogsértést meg kell szüntetniük, ezért a társaság a plakátok matricázásába kezdett. Az elsőfokon hozott határozatában a helyhatóság mindenesetre ezúttal is eltekintett a bírság kiszabásától.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.