Véradókat várnak szerdán Harkányba

Helyi - szerző: HH

Véradást szervez szerdán a Magyar Vöröskereszt Harkányban. A rendszeres, alkalmi vagy első véradókat a Kiss József Művelődési Házba várják szerdán, november 11-én 13 és 15:30 között.

 

Vért az a 18 és 65 év közötti személy adhat, akinek testsúlya eléri az 50 kilogrammot és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz a személyazonosító igazolványra, lakcím- és TAJ-kártyára van szükség. Első véradás esetén a felső korhatár 60 év.

 

Állandó lehetőséggel a Pécsi Regionális Vérellátó Központ várja a véradókat Pécsen a Pacsirta utca 3. szám alatt hétfőn és csütörtökön 8 és 17, kedden, szerdán és pénteken 8 és 15 óra között.

 

Novembertől már országszerte minden véradási eseményre elérhetővé válik az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) online időpontfoglalási lehetősége, azonban a rendszer használata nem lesz kötelező és továbbra sem feltétele a véradásnak. Ez az újítás a véradás folyamatát tovább egyszerűsítheti és a várakozási időt is jelentősen lerövidítheti, hozzájárulva a véradási elkötelezettség növeléséhez. Az online időpontfoglalás bevezetése azt a célt szolgálja, hogy még kényelmesebbé váljon a véradás a segíteni szándékozóknak.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.