Szeptembertől megváltozik az ügyeleti rendszer

Baranya - szerző: HH

Szeptembertől Baranya megyében is megváltozik az orvosi ügyeleti ellátást és a sürgősségi ügyeletet magába foglaló ellátási rendszer. Az egységes ügyeleti telefonszám a 1830 lesz, a koordinációért pedig a mentőszolgálat felel.

 

Az orvosi ügyeleti ellátás hétköznap 16 és 22 óra között, hétvégén 08 és 14 óra között érhető el és a 1830-as számon is hívható. A rendszer több fontos részletéről korábban már beszámoltunk. Aki személyesen menne az ügyeletre, Siklóson, az Iskola utca 36-40. szám alatt, a fitneszterem mögötti rendelőben teheti meg az építkezést megkerülve.

 

A sürgősségi ügyeleti vagy mentőeállátás telefonszáma is 1830 lesz szeptember első napjától, melyen hirtelen jelentkező, súlyos egészségügyi problémák miatt hétköznap 22 és 08, hétvégén 14 és 08 óra között nyújtanak segítséget. A hívást fogadó szakképzett diszpécser tanácsot ad, vagy sürgősségi autót, életveszély esetén pedig mentőt küld.

 

A 1830-as telefonszám így a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16 és 08 óra között, hétvégén, ünnepnapon pedig egész nap hívható.

 

Az, aki személyesen keresné fel a sürgősségi ügyeletet hétköznap 22 és 08 óra között, hétvégén és ünnepnap 14 és 08 óra között a siklósi Iskola utcában teheti ezt meg.

 

A gyermekek ügyeleti ellátása – mely telefonszáma szintén 1830 – továbbra is az ügyeleti pontokon, valamint a pécsi Klinikai Gyermek Központi Orvosi Ügyeleten, a József Attila utca 7. szám alatt zajlik hétköznap 16 és 22, hétvégén és ünnepnapokon 08 és 20 óra között.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.