Újrarendeződtek a nagyok sorai

Belföldi hírek - szerző: KT

Átrendeződtek a politikai erőviszonyok, halott MSZP-ről beszélnek. Az EP választás világosan megmutatta, hogy a leginkább haláltáncát lejtő és Muppet-showhoz hasonló emeszpékabaré letaszította a komolyan vehető pártok listájáról a szocikat.

 

A szocialista párt utolsó, kapkodásnak tűnő taktikázása is egyre világosabban bebizonyította, hogy erőtlen játékosai vannak és el kell gondolkodnia a helyi szinten való komolytalan és jelentéktelen szereplők teljes újrarendezésében, elűzésében.

 

Na most akkor… Egy ekkora pofon egyre azért jó. Kiderül, hogy aki kapta, csak alszik vagy már meg is halt. A pofont az MSZP kapta, az összes többi párt elszámolhat valamilyen sikerről – írja Lendvai Ildikó is, majd így folytatja: Az mszp vegye észre, hogy a baloldalon történt átrendeződés nem az áprilisi vereség folyománya, hanem azé, ami ápr. óta történt illetve nem történt meg. Nem látszottunk képesnek sem az önreflexióra, sem a változásra.

 

A nagyok sorába a Jobbik lépett

 

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt és a rövid szöveges üzenetre emlékeztető SMS nem kapott mandátumot, a FIDESZ-KDNP pedig önmaga is többet termelt be, mint az őt követő Jobbik és a lezuhant MSZP. Ez utóbbit a DK és az LMP is jobban megközelítette, mint ő a második helyezettet.

 

 

Magyarországon volt az egyik legalacsonyabb részvétel

 

Országunk csak Horvátországot, Lengyelországot, Szlovéniát, Csehországot valamint Szlovákiát előzte meg a maga 29,2 százalékos alacsonynak mondható részvételi arányával. Belgium és Luxemburg lakosságának egyaránt 90 százaléka járult az urnák elé, ők vezetik a listánkat is.

 

 

Az MSZP sehol sem győzött

 

Megyei felosztásban mindenhol a FIDESZ-KDNP vezeti a szavazatok listáját, az MSZP csak Csongrádban hagyta le a Jobbikot.