Ütemterv szerint haladnak a beruházások

Helyi - szerző: HH

Az elmúlt napokban nem sok változást látni a volt Bányász körül, de határidőre elkészülhet a bontása. Ütem szerint halad a Lepke medence felújítása, amibe az időjárás sem szólt bele. Június elsejétől a parkolóórák is üzembe állhatnak és elkészül a színpad is.

 

 

Az eredeti elgondolás szerint május végére tűnik el a volt Bányász étterem romja, melynek helyén a város több pontjához hasonlóan fizetős parkoló lesz. A parkolóórák közbeszerzési eljárása is a napokban zárult le, a meghívásos eljárás nyertes pályázójától az eredeti költségvetéshez hasonlóan mintegy 24 millió forintért vásárol az önkormányzat  20 darab órát. A szerkezetek az eredeti ütemterv szerint június elsejétől állnak üzembe.

 

 

Határidőn belül van a Lepke medence felújítása is. Jelenleg a felület szintjének kiegyenlítésén és a dilatációs hézagok kitöltésén munkálkodnak, mely időrendisége az eredeti ütemtervet követi. Május második felében kezdik a kerámia lapok felhelyezését, a kivitelező ezt emelt létszámmal oldja meg.

 

 

A szabadtéri színpad leromlott állapotáról korábban adtunk hírt. A héten kezdett és napokon belül véget érő ütem munkálatai eredményeként a tető meghibásodott részei kerülnek cserére, de a városgondnokság nem feledkezett meg a deszkák állapotáról és pótlásáról sem.