Makulátlan út volt, bukkanót csinálnak rá

Baranya - szerző: HH

Egy hónapot csúszott az 58-as útba épített súlyellenőrző pont átadása. A szép, új, négyszáz méteres útszakaszba csütörtök délelőtt már bele is vágtak.

 

 

Míg korábban – értesüléseink szerint – a mérleg beszállítójának késedelméből egy hónappal tovább kerülgettük a régió legforgalmasabb útszakaszán a lezárt sávokat, most újra lezárják a szakaszt. Ezúttal a vadonatúj és hibátlan útburkolatot vágják fel. A bontásra jelölt rész nem a teljes szakaszt jelölik, hanem néhány méteren belül két helyen kerültek felfestésre.

 

A teherforgalmat gyakorlatilag egyáltalán nem akadályozza a legújabb félpályás útzár, hiszen a cement és kőszállítók messze lekerülik ezt a szakaszt, de a régiónkba érkező turistákat bizony ez a kellemetlenség fogadja. Megkerestük a Közutat, hogy megtudjuk, ezúttal meddig kell kerülgetni a munkálatokat, ám eddig még nem érkezett válasz. Igaz, a bürokrácia útvesztőjében korábban is hetekig és öt továbbított válaszig tartott eldönteni, ki tudhatja a választ az egyébként nagyon is egyszerű kérdésre: mikor lesz kész?