Kamuoldallal loptak 590 milliót OTP-s netbankokból

Gazdaság - szerző: HH

Az OTP nevében küldött megtévesztő leveleket az a netbankolásra szakosodott csalómaffia, akit egy közpénzeket is kezelő miskolci egészségügyi társaság feljelentése buktatott le.

 

A nyomozás során egy kis faluban élő K. Gy.-né számláján találták meg 590 millió forint nyomát, melyről azonban csak négymillió forintot sikerült zárolni a hatóságoknak. A fennmaradó 586 milliót feltehetőleg a Távol-Keletre utalták tovább. A nő nem adott magyarázatot a történtekre.

 

A csalók egy megtévesztő levéllel adategyeztetés címén olyan felhasználói adatokat kértek, mint a PIN kód, azonosító és jelszavak. A netbank hiszékeny felhasználóit az eredetivel szinte teljesen megegyező oldalra irányították, ahol adataikat megadva valójában nem a bank rendszerébe léptek be, hanem az egyelőre ismeretlenek számára adtak át adatokat. A tranzakciót a csalók már az ismert adatokkal a valós felületen fejezték be, köztes állomásként a falusi nőnek utalva különböző összegeket. A rendőrség csalás miatt nyomot, az ügyben több eljárást egyesít, mivel már megannyi megyéből érkezett hasonló bejelentés.