Orbán: a turizmus az egyik legsikeresebb ágazat

Életmód - szerző: HH

Magyarországon a turizmus az egyik legsikeresebb nemzetgazdasági ágazat, mert az ország az egyik legbiztonságosabb Európában – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök erről kedden a Turizmus Summit 2018 konferencián beszélt, ahol Pro Turismo díjjal ismerték el a turizmusban kiemelkedő szakembereket és bemutatták Magyarország új országmárkáját.

 

A turizmus mára a bruttó hazai termék (GDP) valamivel több mint 10 százalékát adja, 400 ezer embernek ad munkát. A tavalyi év minden idők legjobb éve volt a turizmusban, és az idei év is hasonló, vagy nagyobb sikerekkel kecsegtet – tette hozzá a Magyar Turisztikai Ügynökség második konferenciáján.

 

A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarország ma erős ország, méretét meghaladó sikerekre képes. Egyre többen kíváncsiak az országra, elismerik, mert vannak fiatal vállalkozók, akik sikereket érnek el, nem csak itthon, hanem külföldön is – mondta. Orbán Viktor úgy vélekedett: a turizmusban sikeres vállalkozó szükségszerűen hazafi, a turizmus a pénzkeresetnek az a formája, ami egyben hazaszeretet is.