Imri Sándor: tisztán, bizakodóan tekintek a jövőbe

Helyi - szerző: KT

Ma reggel Harkány Város Képviselő-testülete feloszlatta magát. Az eseménnyel kapcsolatban dr. Imri Sándor polgármestert kérdeztük.

 

– Tisztán, bizakodóan tekintek a jövőbe és úgy gondolom elérkezett Harkányba is a rendteremtés időszaka, amikor tiszta vizet kell önteni a pohárba – adott hangot érzéseinek a harkányi polgármester. Elmondása szerint ez az ellentét kezdetek óta létezett közte és a testület között. – A város választott és azt mondta, hogy az elmúlt húsz év helyett legyen valami más, új irány. Én úgy gondolom, hogy képviseltem ezt az új irányvonalat és észszerű gazdasági döntéseket hozva megteremtettük a kilábalás alapjait. Viszont a testületet a régi rendszer szereplői alkották, ami vonatkozik a volt iskolaigazgatóra, a Művelődési Ház kinevezett igazgatójára, a Fürdő ügyvezetőjére, illetve arra, aki őt vezetőnek ajánlotta. Imri Sándor szerint a jelenlegi ügyvezető másfél évi munkássága alatt gyakorlatilag reményvesztetté vált a lakosság. – Ez idő alatt nem történt fejlődés, a fürdő szakmaiatlan döntések sorozatát szenvedte el.

 

A testület jelenlegi tagjaival nem szeretne a jövőben együtt dolgozni. – Úgy  gondolom ezek az emberek alkalmatlanok mind gondolkodásmódjukban, mind szakmailag. Továbbá sajnálatos dolognak tartom, hogy nem tartották szem előtt azt sem, hogy egy ilyen időközi választás milyen mértékű anyagi terhet ró az amúgy is nehéz helyzetben lévő városunkra.

 

Azt hiszem, hogy Harkányban is le kell számolni az elmúlt húsz évvel, ez pedig azt jelenti, hogy akik abban bármi módon részt vettek és haszonélvezői voltak, azok most engedjék a tisztességes, tiszta harkányiakat egy új Harkányt építeni.