0%-os kamatozású hitellehetőség mikro- kis- és középvállalkozásoknak

Helyi - szerző: |X|

MFB Pontok nyílnak a Szigetvári Takarékszövetkezetnél | Több száz milliárd forintnyi uniós fejlesztési forráshoz juthatnak hozzá a mikro- kis- és közepes vállalkozások az elkövetkezendő években, mely források jelentős részének közvetítésében többek között a Szigetvári Takarékszövetkezet is részt vesz.

 

A következő hónapokban folyamatosan nyílnak meg a különböző típusú támogatási lehetőségek a kkv-k számára, amelyek közül az első elérhető termék a Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel, amelynek kamata 0%. Az új hiteltermék könnyített biztosítéki rendszerének köszönhetően azok a kkv-k is forráshoz juthatnak, amelyek eddig kevésbé voltak hitelképesek. Csak egy igazán jó tervre és némi saját forrásra van szükség.

 

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében meghirdetett programokon belül közvetítünk a jövőben támogatási lehetőségeket, amelyek közül az első termék kifejezetten vállalkozásoknak szól: egy 0%-os kamatozású hitel, amelyet termelőeszközök, beruházások és járulékosan forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni.– tájékoztat Csányi Zsolt, a Szigetvári Takarék vállalkozói hitel üzletágvezetője, aki 24 éves banki, döntően vállalkozói területen szerzett tapasztalattal rendelkezik. – Akár 600 millió Ft hitelösszeg is igénybe vehető ebben a konstrukcióban, minimálisan 10%-os saját forrás mellett, új ingatlan beruházás, felújítás esetén akár 15 éves futamidővel – tér vissza az új lehetőségre Csányi Zsolt. – A visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatás igénybevételének menete sokban hasonlít egy hitelkérelemhez, a vállalkozás a pozitív hitelbírálat és a szerződés megkötése után juthat hozzá a megítélt összeghez.

 

Mi a különbség egy banki hitel és az EU-s támogatásként kapható hitel között?

 

Egy banki hitel bírálatánál nagyobb súlya van a vállalkozás múltjának, ennél a konstrukciónál azonban elsősorban a cég jövőképe és lehetőségei számítanak a döntésnél. A könnyített biztosítéki rendszer miatt most olyan cégek is lehetőséget kaphatnak, amelyek eddig nem vagy csak nehezen jutottak banki hitelhez.

 

Mikortól igényelhetik a vállalkozások a 0%-os kamatozású hitelt?

 

A Magyar Fejlesztési Bank május 24-ától országszerte folyamatosan alakítja ki az uniós forrásokat közvetítő új értékesítési pontjait, az egyik első úgynevezett MFB Pont a Szigetvári Takarék pécsi belvárosi bankfiókjában nyílt meg, amelyet további MFB Pontok nyitása követett Baranya és Somogy megyében. Július 19-én Harkányi, Tabi és Barcsi MFB Pontok megnyitásával immár 7 MFB Ponton várjuk azon érdeklődő vállalkozásokat, amelyek egy jól kidolgozott ötlet, egy elképzelés megvalósításához keresnek kedvező pénzügyi lehetőséget. A visszatérítendő pénzügyi eszköz forráson túl szeretnénk partnereinknek átfogó szolgáltatást nyújtani, segítve ezzel jövőbeli elképzeléseiket. Javaslom, hogy személyesen érdeklődjenek az MFB Pontokon, hiszen nemcsak tájékoztatást, hanem személyre szóló tanácsadást is nyújtunk a vállalkozások számára akár a hitelkérelem kitöltésével akár azzal kapcsolatban, hogy milyen feltételekkel vehetik igénybe a viszonylag gyorsan elérhető uniós fejlesztési forrást.