Viszlát, Rockmarcsi!

Baranya - szerző: KT

A 25. Rockmaraton  július 13-19. közötti ideje teljesen rendben van, csakhogy nem Pécsen lesz. Egész pontosan egy szigetet fognak elfoglalni a Dunán. Cserébe az ország közepi helyszínért garantáltan átmászhatatlan határokat és angolwécét valamint pecaplaccot kínálnak.

 

 

Születésnapunk alkalmából meglepünk benneteket egy tökéletes rock-vakációval. Július 13-19. között elfoglalunk egy szigetet a Dunán, ahol minden adott az igazi egyhetes maratoni bulihoz. Méretes kemping sík területen az árnyas fák alatt saját stranddal egy biztonságos holtágnál. Betonutak, rengeteg parkolóhely, és telepített vizesblokkok zuhanyzókkal és angol WC-vel! (Érted? A tojtojszagnak lőttek!) A területen a zenei helyszínek megfelelő távolságba kerülnek, így két igazi nagyszínpadot is építhetünk a 120 bandára dagadt zenei kínálatunknak. A környező parkerdőben mindenki kedvére hűsölhet, piknikezhet, sőt akár pecázhat is a holtágban. Jöhettek motorral, vagy akár lakókocsival is, de a környéken sok olcsó kollégiumi szálláshely is csak rátok vár. A természet lágy ölén, az ország közepén, ez maga a rock-metál paradicsom, a dunaújvárosi Szalki-szigeten – írják közösségi oldalukon, hozzátéve: egy évre költöznek oda.

 

Varga Zoltán főszervező a PécsiSTOP.hu portálnak elmondta: tárgyalt tizenegy baranyai helyszínnel, amik közül Orfű lett volna egyedül alkalmas – ott azonban már van egy fesztivál. Varga a portálnak elárulta: augusztus végén egy nagy durranásra készülnek egy pécsi rendezvénnyel, de részletekről nem szólt.

 

Hogy a baranyaiak mégse keseredjenek el, a megyére szóló lakcímkártyával 4000 forint útiköltséget térítenek meg.