Viharfelhők Harkány felett

Helyi - szerző: KT

Elkészül a fürdő átvilágítása, működésének felülvizsgálata – tájékoztatta lapunkat dr. Imri Sándor polgármester.



Az önkormányzat esetében a Szebellédi-féle tanulmány készült olyan célzattal, hogy optimális feltételekkel a lehető legkedvezőbb megoldást találva eltávolodjunk a csődtől, és ad alapot a hitelező bankokkal való kapcsolatnak, a kialkudható és kialkudott konstrukcióknak, halasztásoknak, ütemezéseknek is. A bankok immáron másfél éve hiányolják a fürdő átvilágítását és az arról készült esettanulmányt. A képviselő-testület a napokban végre határozott annak elkészíttetéséről, a megbízást Vancsura Miklósnak és szakértő csapatának adja, aki hatmillió forint plusz ÁFA ellenében végzi el.

 

A változás előszele vélhetően a fürdő vezetését is elsodorja

 

Dr. Imri Sándor a hétfői testületi ülésen kijelentette és kérdésemre ismételten megerősítette: a reorganizációs terv elkészültét még megvárja, de azt követően meneszteni kívánja a fürdő jelenlegi vezetését. Döntését az elmúlt időszak tétlenkedésével, a fürdő teljes személyzeti, marketing, üzemeltetési és technológiai koncepciórendszerének hiányával indokolta. Ha valóban így lesz, az elmúlt nyáron felügyelőbizottság nélkül üzemelő Harkányi Gyógyfürdő Zrt. több vezetői posztja is pályázat útján kerülhet betöltésre. A fürdőben tarthatatlan állapotok uralkodnak és a fürdő, mint a város jólétének záloga nem teljesíti ebbeli kötelezettségeit. Azt szeretném, hogy az ország legjobb szakemberei  csinálnák a felmérést, ezért végzi azt Vancsura Miklós és szakértő csapata. A tanulmány remélem mindazt tartalmazza majd, amit másfél év alatt a jelenlegi impotens vezetés nem volt képes elvégezni. Ez a fürdő jól belátott érdeke is – mondta a polgármester.

 

Vérszemet kaphatnak a bankok

 

A ZÁÉV ZRt. felé évek óta fennálló, korábbi fürdőfejlesztésből megmaradt és még ki nem fizetett, immáron közel 80 milliós tartozást a bírósági eljárás lezárásával és a fizetésre kötelező határozat kézhezvételével most ki kell elégíteni. A további halasztást nem tűrő teljesítés érdekében a város átvállalta a fürdőtől ennek szerepét, és korábbi kedvező szerződéseknek köszönhetően át tud csoportosítani bizonyos összegeket e célra. Ezen kifizetés elmaradása a bankok követeléseinek újraértékelését is eredményezheti.

 

Újabb beadott pályázat tartalmazza a Vancsura-terv elemeit

 

A korábbi, Vancsura-tervként elhíresült, Harkány tekintetében vitathatatlanul a legkedvezőbb fejlesztéseket is tartalmazó projekt tartalma egy újabb pályázat, az attrakciófejlesztés formájában ismét beadásra került. Az egymilliárdos, még idei évben elbírálásra kerülő pályázati összeg felét kellene önerőként biztosítani, másik felét dr. Imri Sándor bizakodása szerint bárhonnan is, de elő fogjuk teremteni. Az elkészülő reorganizációs tanulmány segítségével erre jó esélyt lát a polgármester.