Az önkormányzati ösztöndíjprogram nyerteseit köszöntötték

Helyi - szerző: HH

Aláírták támogatási megállapodásaikat az Esély Otthon ösztöndíjprogram kezdeményezettjei hétfő este az önkormányzat dísztermében. Ezúttal tízen nyertek azon a pályázaton, mely Harkányhoz köti az itt lakó, vagy ide települő, itt vállalkozó fiatalokat.

 

 

A 2017-ben elnyert EFOP Harkányban élni jó! – Esély otthon, Harkányban című pályázat mostani fordulójában is a három terület lett meghirdetve, így a Harkányban élők és munkát vállalók, az itt munkát vállalók is ide települők valamint a vállalkozást indítók pályázhattak ösztöndíjra – mondta Czimber Anna pályázati referens.

 

Hosszúné Dávid Éva Margit emlékeztetett, az önkormányzati ösztöndíjprogram első fordulójában 12 fő részesült támogatásban összesen 1,9 millió forint erejéig. Az alpolgármester ismertette: idén már két alkalommal volt lehetőség pályázat beadására, első körben 14 személy közül 13 nyert támogatást, a novemberi határidővel pedig mind a tíz pályázóval kapcsolatban hozott támogató döntést a szociális bizottság. 2019-ben így összesen 3,9 millió forint került kifizetésre.

 

Az EFOP forrásból megvalósuló pályázatnak számos eleme van, egyebek mellett eszközbeszerzés és 2021-ig tartó programok szervezése. Az egészében 156 millió forintos keret fiatalok helyben tartására, támogatására illetve a helyi munkavállalás ösztönzésére fordítható szegmensében mintegy hatmillió forint állt rendelkezésre, melyet e fordulóval ki is merítettek.