A strandra érkezőket nem érinti a parkolási díjak változása

Helyi - szerző: HH

Augusztus első napjától emelkednek a parkolási óradíjak Harkányban. Az emelés a fürdővendégeket nem érinti, ugyanis a személygépkocsik napijegyének ára változatlan marad.


 

Jelenleg valamennyi zónában ingyenes a parkolás, de a járvány miatt bevezetett intézkedés július elsejéig tart. Másodikán reggeltől ismét pénzt kell dobni az automatába, egy hónapig még a régi tarifák szerint.

 

Harkányban 2018 óta nem volt emelés az óra- és napidíjak tekintetében, csak a helyi, kedvezményes bérletek kiváltásával kapcsolatban hajtottak végre korrekciót. Az önkormányzat költségvetésben tervezett bevételeitől a parkolási területen is komoly hiányok mutatkoznak az elmúlt három hónapot meghatározó járványhelyzet miatt, ezért a város képviselő-testülete az emelés szükséges mértékét meghatározva döntött hétfői ülésén az új tarifákról.

 

A város fizető parkolási zónáiban fizetendő 200 forintos díj augusztus első napjától 320 forintra emelkedik személygépkocsik esetében. A ténylegesen 24 órára szóló, 1000 forintos napijegy ára nem változik.

 

A teherautók és buszok számára kijelölt két zónában is emelkednek a díjak. Az eddigi 400 forintos óradíj 640 forintra, míg az 1500 forintos napijegy 2000 forintra változik – ez utóbbi az ő esetükben sem a nap végéig, hanem a megváltást követő 24 órán át marad érvényben.

 

Az óradíjak emelésével a jogszabályban előírt módon a pótdíjak is azonos mértékben emelkednek.