Az MSZP Baranya megyei szervezetének közleménye

Postabontó - szerző: KT

Tisztelt harkányi polgárok!

Ismét sorsfordító döntéshez érkezett szeretett városuk.

Mint mindenki által köztudott, 2013. március 10-én időközi önkormányzati választás lesz településükön. Felmerül a kérdés, kik vezessék ezután városunkat, kik azok, akik tudnak és akarnak Harkányért, a harkányiakért dolgozni?

Ez a választás másfél évre szól ugyan, mégis fontos. Fontos, mert szakítani lehet a várost húsz éve /félre/vezető jobboldal bezárkózást, lecsúszást, állandó acsarkodást hozó politikájával. Azokkal, akik hatalmas adósságot, a vendégforgalom elapadását, a fejlesztések elmaradását, állandó és pusztító ellenségeskedést hoztak a városra, amely taszító képet rajzolt
Harkányról.

Ami teszünk, közös jövőnkért tesszük! Ebben jó társnak lenni bármely kormány becsületbeli kötelessége!

1996 az MSZP többségű kormánytól 100 milliót kapott Harkány a sportcsarnokra, 2002 novemberében az MSZP többségű kormány több százmilliós Fürdő fejlesztési támogatást szavazott meg. 2004-ben szintén az MSZP többségű kormány elkerülő utat szavaz meg Harkánynak, hogy az átmenő teherforgalom ne zavarja az itt pihenni vágyó vendégeket, 2006-ban több százmilliót szavaz meg Harkánynak a strand- és gyógyfürdőnek az élménypark megvalósítására. 2008-ban az ismét MSZP többségű kormány több milliárddal támogatta a Harkányi kiemelt projekt megvalósulását, színvonalas szállodák és kemping fejlesztését, gyógyfürdő kórház és rehabilitációs központ fejlesztését, a városrész szépítését. Sajnos a FIDESZ, és annak jelenlegi képviselője képtelen volt eredményt elérni. Először körömszakadtáig ragaszkodott a rég megunt nótához, Bédyhez és csapatához, akik végtelenül eladósították a várost. Most úgy tesz a Fidesz, mintha semmi köze nem lenne az elmúlt 20 évhez, pedig a csapat ugyanaz, a viselkedés ugyancsak.

Azt az embert indítják polgármesternek, aki 2006 – 2010 között bizottsági elnökként komoly szerepet vállalt a város eladósodottságában, aki először szolgai módon kiszolgálta a bukott Bédyt, most pedig Tiffánt.

Azt a Tiffánt, aki a megyei lapban fényezi magát az adófizetők pénzéből, de Harkány számára semmiféle jelentős támogatást elérni nem tudott – vagy nem akart? A harkányiak turisztikai pályázatát visszadobják, a Tiffán család viszont 108 milliós támogatást kap?

Ideje változtatni!

A város adósságának a felét sem akarja a kormány átvállalni, de kezdetben
az egészről volt szó! Ehelyett most jönnek az ígéretek,
meg a fenyegetések! Ne hagyjuk zsarolni magunkat!

Most és itt az összefogás, a közös cselekvés erősebb parancs a részérdekek és igazságok képviseleténél. Ezért mi olyan független, mindenekelőtt a várost szolgálni képes jelölteket támogatunk, akik hitelességét az elmúlt 20 év sem koptatta el.

Kérjük, olyan jelölteket támogassanak a választáson, akik nem egy arrogáns hatalom, egy ellentmondást nem tűrő párt kiszolgálói, hanem a városát szerető, tisztelő és érte tenni akaró polgárai.

Magyar Szocialista Párt Baranya Megyei Szervezete