Durván alákérdezős baranyai interjút vettek fel az ex-szocialista Demeterrel

Baranya - szerző: HH

Kellő titokban a környéken stand uppolt az immáron LMP színeiben tündöklő Demeter Márta – sejteti egy alákérdezős, negyed órás interjú, mely során egy alacsony nézettségű kábeltelevízió-csatorna szerepeltette a volt MSZP-s képviselőt. Azt állítják, baranyai állomása is volt valamiféle elempés országjárásnak.

 

A közel 18 perc alatt épp csak az nem derül ki, a párt mit akar tulajdonképpen a megyében, vagy régiónkban. A regionális csatorna a Baranyában komlói és pécsi állomást jegyző országjárást kihasználva reklámozta a kormánypártot kritizáló LMP-t, ami során Demeter azt mondta, a választásokig még többször is jön, majd felmondta a pécsi adósságról szóló konzekvencia nélküli esszéjét. Elmondta, hogy nagyon aktívak és a piacon is kint vannak. A megyei és régiós tervekről később Angyal Károly Tibor, a párt megyei önkormányzati képviselője sem beszélt.

 

A felvétel a csatorna legnézettebbjei közé tartozik – ám négy nap alatt így is mindössze hatvanhárman látták a közösségi portálon – az ellenzéki párt parlamenti képviselője az Orbán-kormánnyal szembeni alternatívákról beszél, ám konkrétumot semmit sem mondott. Mint mesélte, szerinte az LMP az ellenzéki pártok összefogásának centruma. Az értékrendem nem változott, továbbra is baloldali vagyok, az LMP politikájában, politikusainak megnyilvánulásaiban abszolút én is viszontlátom a saját meggyőződésemet – hangoztatta.

 

Demeter coming outját év elején néztük végig, amikor kilépett az MSZP frakciójából és a pártból is. A határozott ellenzéki politikát váró választók azt látják, hogy az MSZP megmagyarázhatatlanul hallgat, vagy akár együtt is működik a Fidesszel olyan ügyekben, amelyek különösen fontosak a Fidesznek a hatalma megtartása szempontjából – mondta akkor, majd döntését a később dobbantó Botkához hasonlóan ő is azzal indokolta, hogy a szocik párt nem akarják leváltani az Orbán-kormányt, csak a túlélésre játszanak. A szétzilálódó MSZP-sek azóta egyöntetűen hangoztatják: nem politikából akarnak megélni, hanem tisztességes, polgári munkájuk van.

 

Harkányban LMP-s politikus legutóbb tavaly júniusban járt hivatalos látogatáson, akkor a párt miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett adott interjút lapunknak.