Baksai Tamás: nem tudni harkányi fertőzöttről

Helyi - szerző: HH

Koronavírus fertőzéssel Harkányi lakos nem érintett és karanténban jelenleg nincs harkányi állampolgár – szögezte le Baksai Endre Tamás.

 

Mint a város polgármestere hétfő délutáni rögtönzött sajtótájékoztatóján emlékeztetett, számos korlátozást vezettek eddig be a város határain belül is.

 

A város képviselő-testülete rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy a költségvetést nem függeszti fel, de a végrehajtást átstrukturálja, mely során a napi működés élvez prioritást. Ennek függvényében az éves rendezvénynaptár is részben átdolgozásra kerül.

 

Baksai Tamás jelezte, több intézkedést is hozott, melyek tekintetében

 

     a harkányi óvodában és bölcsődében határozatlan ideig rendkívüli szünetet rendel el,

 

     felmérik és továbbra is biztosítják a rászoruló gyermekek étkeztetését,

 

     a helyi piac és piaccsarnok naponta 8 és 12 óra között látogatható, az emelt bérleti díjak bevezetését pedig elhalasztja.

 

 

Harkány polgármestere emlékeztetett: az önkormányzat telefonvonalat üzemeltet, melyen a koronavírushoz kapcsolódó egészségügyi kérdésekben segítség érhető el. A 06/30/180-52-24 számon a telefont az ügyeletes orvos veszi fel, aki kikérdezi a beteg és alapos gyanú esetén az eljárási rendnek megfelelően intézkedik.

 

 

 NE  a közösségi oldalalakon terjengő megosztásokból tájékozódjon, hiszen annak hivatkozás nélküli eredete nem ellenőrizhető, megbízhatatlan. A legfontosabb tudnivalókról oldalunkon adunk hírt.