Behajtani tilos?

Helyi - szerző: KT

Állítják: a helyi buszpályaudvarra nem szabad behajtani. Az Ady Endre utcai bejárat felől azonban csak egy fejjel lefele fordított, fehérré fakult 30 km/h sebességkorlátozást jelző tábla utal némi szigorra, igaz, nem épp konzekvensen.

Az inkább sebességkorlátozást, mint behajtási tilalmat is rosszul jelező tábla minden bizonnyal szebb napokat is látott, vélhető és számon kérhető funkcióját mindenesetre aligha teljesíti.

Harkányban csak a Siklósi út áll a Közútkezelő üzemeltetésében – tájékoztatott Kis István, a harkányi üzemmérnökség vezetője, majd hozzátette: a város közlekedési rendjét a jegyző határozza meg. Az említett terület magántulajdon.

Amíg a Volánt nem intézkedik a feltehetően figyelmetlenségből eredő anomália megszüntetésére, a fürdőhöz közel eső ingyenes parkolók száma csak bővül. Az említett területre mégsem jellemző a parkoló autók hada. Leginkább a piacon tevékenykedő árusok, áruszállítók várakoznak ott rövid ideig. Nem találkoztam még olyannal, hogy engem vagy egy kollégámat zavart volna az állomáson parkoló autó – mondta egy buszsofőr, és gyorsan hozzáfűzte: ez nem mondható el a város többi buszmegállóiról, ahol a beálló kocsik miatt sokszor az úton szállnak le az utasok. Ez nagyon veszélyes, volt, hogy hívtam már a rendőrséget is.