Bivaly volt a befutó

Helyi - szerző: KT

Három órán keresztül készült a pénteki főzőverseny nyertese, a bivalyhalált követelő pörkölt. A hét csapathoz az időjárás is kegyes volt: a verseny legvégéig napsütéssel kényeztette őket, csak a zsűrizésre szakadt le az ég.

A felkészült szervezőket nem érte váratlanul a zivatar, így a májusfa kitáncolása valamint a gasztronómiai remekművek értékelése a vészforgatókönyvnek megfelelően a művelődési házban zajlott. A bírák nem tudhatták, melyik csapatnak a főztét kóstolják épp, az eredményhirdetésen az 1541-es számú, Kovács Péter Kjú, Kovács Péter Kovip, Godi Mátyás, Buru László Zoltán Hard-Core formációja került kihirdetésre, mint a szakmailag legjobbnak ítélt bivalypörkölt megalkotói.

A tűzgyújtást megelőzően került ünnepélyes átadásra a Xavin előtti szökőkút. Dr. Imri Sándor polgármester és Lévai Miklós, a Harkányi Turisztikai Egyesület elnöke adták át a néhány hete elkészült, korábban évekig torzóként álló térdíszt. Imri kifejezte: azt szeretné, ha az átadott szökőkút az összefogás jelképe lenne, példát állítva mindenki elé az együttműködésben.