Egy hónappal később írják alá az e-útdíj tendert

Belföldi hírek - szerző: GR

Egy hónappal eltolódik az e-útdíj tender aláírása, miután a nyertes Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott az ajánlatkérő Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával – jelentette be Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Az államtitkár hangsúlyozta: a nyertes ajánlattevő ajánlati kötöttsége fennáll ez idő alatt, és nem változnak a szerződési feltételek, így az sem, hogy július elsején indulnia kell az elektronikus útdíj fizetési rendszernek.
A másik érvényes ajánlatot benyújtó T-Systems-et nem jelölte ki második helyen végzettnek az ajánlatkérő, mivel az ajánlott ár meghaladta a rendelkezésére álló keretet. Így ha végül meghiúsulna a tender, a T-Systems nem lép automatikusan a nyertes helyébe – közölte az államtitkár.

A Getronics nem indokolta, hogy miért tárgyal tovább az alvállalkozójával, ilyen kötelezettsége nincs – válaszolta újságírói kérdésre az államtitkár, aki az útdíj törvényt nevezte meg egyetlen olyan hiányzó jogszabálynak, amely szükséges az elektronikus útdíj fizetés bevezetéséhez. Az útdíj törvény februárban kerül a parlament elé.
Korábbi sajtóhírek szerint a norvég Q-Free ASA a Getronics Magyarország Kft. azon alvállalkozója amely a kocsikba szerelendő készülékekkel vett részt a tenderen.

(Forrás: MTI)