Európában mi védjük a legszigorúbban

Belföldi hírek - szerző: GR

Az új földforgalmi törvény Európa egyik legszigorúbbja, amely megvédi a magyar földet és a földművesek érdekeit szolgálja – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára Budapesten.  

 

A VM tájékoztatása szerint Budai Gyula a jobbágyfelszabadítás 166. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen beszélt erről a Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt, a Kossuth téren.

 

Felhívta a figyelmet: a kormány továbbra is fontos feladatának tartja az agrárközéposztály megerősítését, mivel a családi gazdaságokon alapuló középbirtokok támogatása a jövőben is kiemelt fontosságú.  

 

fotó: Pelsőczy Csaba

 

Budai Gyula arra is kitért, hogy Magyarország jelenleg ugyan még versenyhátrányban van – a korábbi baloldali kormányok elhibázott döntései miatt -, de a harmadik Orbán kormány mindent elkövet azért, hogy az Európai Unió új költségvetési ciklusában a magyar agrárgazdaság felzárkózzon az élenjáró országokhoz.  

 

Az államtitkár aláhúzta: a földügyi csomaghoz tartozó további törvények megingathatatlan alapokra helyezik a nemzeti földvagyont és a magyar vidék jövőjét.  

 

A jobbágyfelszabadítás 166. évfordulója alkalmából a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), valamint a Magyar Mező- és Erdőgazdasági Érdekképviseleti Szövetség képviselői helyezték el a megemlékezés virágait – tartalmazza a tájékoztatás.

 

HH/MTI