Fegyveres rablás miatt fokozott ellenőrzések

Helyi - szerző: HH

A reggel Balatonlellén történt fegyveres rablás miatt országszerte fokozott rendőri ellenőrzésre kell számítani – adott tájékoztatást az  Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

A rablás körülményeiről továbbra sem árultak el részleteket, de annyit közöltek, hogy az egész országban fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el.

Reggel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata tájékoztatta az MTI-t arról, hogy fegyveres rablás történt hajnalban Balatonlellén. A részletekről később tájékoztatnak – mondta az MTI érdeklődésére Méhes Dóra szóvivő, hozzátéve: a lakosság segítségét kérik az elkövetőek elfogásához, akik egy LNM-959 forgalmi rendszámú, zöldes fekete színű, 3 ajtós, Alfa 145 típusú személygépkocsival távoztak a helyszínről. Mivel az ismeretlen elkövetők fegyverrel rendelkeznek, fokozott óvatosságra hívják fel a figyelmet – hangsúlyozta a szóvivő.

A rendőrség kéri mindazokat, akiknek a személygépkocsi hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információjuk van, hogy vagy hívják a 06/82-502-700-as telefonszámot, vagy névtelenségüket megőrizve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06/80-555-111-es Telefontanú-vonalon, továbbá a 107-es vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén is bejelentést tehetnek.