Gázrobbanás, baleset és tűz adott munkát hétvégén a baranyai tűzoltóknak

Baranya - szerző: HH/OKF

Gázrobbanás miatt riasztották a sellyei tűzoltókat Vejtibe, ahol vélhetően egy propán-butángázpalackból szivárgó gáz robbant be. De ismét történt a fűtési szezonhoz köthető tűzeset is a megyében.

 

 

Kéménybe épített gerenda izzott Kisnyárád egyik családi házában a pénteken. Az esethez a mohácsi tűzoltók vonultak ki. Mivel a födémszerkezet egy része is károsodott, a házban lakó két felnőttnek és egy gyermeknek rokonokhoz kellett költöznie.

 

Tűz volt szombaton hajnalban Komló külvárosában. Egy egyszintes melléképületben keletkezett tűz, vélhetően elektromos zárlat miatt csaptak fel a lángok. A város hivatásos tűzoltói megfékezték a tüzet, majd a tetőt is megbontották, hogy megszüntessék az izzást. A tűz a melléképületről átterjedt egy műhelyre, és a mellette álló családi ház tetőszerkezetének egy részére is. A melléképületben szerszámok és kisgépek semmisültek meg.

 

Gázrobbanás történt szombat délelőtt Vejtiben, egy Petőfi Sándor utcai ház szobájában. A sellyei katasztrófavédelmi őrs tűzoltóinak helyszínre érkezésekor már nem volt lánggal égés, így csak a helyszín biztosítása céljából tartottak készenlétben egy vízsugarat. A födémszerkezet a robbanás következtében beszakadt, valamint egy ablak is tokkal együtt kiszakadt a falból. A detonáció időpontjában egy ember tartózkodott az épületben, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Egy ház kerítésének csapódott, majd az árokban állt meg egy személyautó vasárnap hajnalban Piskón. Az autóban hárman utaztak, közülük senki nem sérült meg. A sellyei katasztrófavédelmi őrs tűzoltói áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt a műszaki mentési idejére.