Huszártalálkozót tartanak a Tenkes Csárdában

Baranya - szerző: HH

Az idei évben huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Tenkes Hadjárat és Huszártalálkozó. A nagy múltú rendezvény egyik záró állomása a nemrégiben ismételten Magyar Turizmus Minőségi Díjjal kitüntetett Tenkes Csárda, ahol is számos gyermekprogrammal, előadással és fenséges gasztronómiai fogásokkal tarkított Huszár Hétvégét tartanak.

 

Mint Kovács Gábor, a csárda vezetője jelezte, egy olyan családközpontú rendezvényt hívnak életre, ami teljesen új megvilágításba helyezi a huszárkultúrát. Nem maradhatnak ki a programból a Tenkes Huszár Bandérium hagyományai, lovas bemutatók sem, melyek önmagukban is hatalmas tömeget mozdítottak meg az elmúlt években is, de a produckiók számát még tovább bővítették.

 

A Siklósi várnak köszönhetően a szombati napon élmény játszóházzal és színpadi műsorral is kedveskednek a nézőknek, a gyermekeket a szombati 12 órás nyitást követően Figura Ede előadóművész kalauzolja el a játékok világába élményközpontú, interaktív előadásával.

 

A helyi kultúrát a Harka Néptáncegyüttes mellett a kora esti órákban közel egy órás operett műsorral  a Pécsi Nemzeti Színház művészei is elhozzák, de a színes kavalkád mellett autentikus ételkóstolókkal, kézműves vásárral, gyermekeknek szóló kézműves foglalkozásokkal is készülnek. A felnőtteket különleges gasztronómiai ajánlatok, sörkóstolók és esti vigadalom marasztalja.

 

Nagyszerű érzés, hogy számos partnerünkkel tudunk együtt dolgozni azon, hogy a Siklós – Villányi Borút tagjaként újabb és újabb gyöngyszemeket tudjunk megmutatni a Dél – Dunántúli régióból. Azon dolgozunk, hogy szívesen jöjjenek ide a vendégek, jól is érezzék magukat és minden esetben valami többel távozzanak tőlünk, hiszen másként nem is szabad belekezdeni ebbe az egészbe – tette hozzá Kovács Gábor.