Húszmilliárdot bukhat a fogadóiroda a bajnok miatt

Nagyvilág - szerző: Kótány Jenő

Az előzetes becslések szerint mintegy húszmilliárd forintjába kerül az angol fogadóirodáknak, hogy fennállása óta első ízben végzett a tabella élén a Leicester City labdarúgó csapata, köszönhetően a Tottenham Hotspur és a Chelsea hétfő esti 2:2-es döntetlenjének.

 

A fogadóirodák a Premier League indulásakor 5000 az egyhez arányban tartották esélyesnek a csapatot a bajnokság megnyerésére, ami még a legendás Loch Ness-i szörny esetleges felfedezésének arányát (500-1) is jelentősen felülmúlja. Mint ismeretes, a szigetországban a legkülönfélébb – olykor bizarr – dolgokra lehet fogadást kötni, így például arra is, hogy Elvis Presley élve előkerül.

 

Az irodák kincstári optimizmusára most alaposan rácáfolt a Leichester, s ennek köszönhetően várhatóan alaposan átírják a jövőben alkalmazható fogadási tétek rendszerét. A mostani eset külön érdekessége, hogy a friss bajnokcsapat egyik leghűségesebb szurkolója, neves gazdasági hetilap, az Economist főszerkesztője húsz éven át rendszeresen 20 fontot tett meg kedvenc klubjának győzelmére – egészen az idei bajnokság kezdetéig. Ennek oka, hogy John Micklethwait 2015 elején elvállalta a Bloomberg főszerkesztői posztját, s kiköltözött Amerikába.

 

A gazdasági újságírás királyaként számon tartott férfi minden bizonnyal jól keres mint főszerkesztő, azonban talán számára is jól jött volna egy 8000 forintnyi fontnak megfelelő befektetés 40 milliós hozama…