Ingyen senki, a harkányiak kedvezménnyel mehetnek be

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Az elmúlt hetekben több önkormányzattal is megállapodás született, hogy a lakosaik kedvezménnyel léphetnek be a fürdőbe. Két akciót felvonultató konstrukcióhoz maga Harkány is csatlakozott.

 

 

2015 decemberében Baranya megye számos településének vezetőjét meginvitáltuk a fürdőbe. A leginkább Harkány környéki, gyógy- vagy termálfürdő nélküli önkormányzatok tisztségviselői egy olyan bemutatóra érkeztek, ahol két napirendi pont volt – felelte kérdésünkre Hegyi Ákos.

 

A találkozón amellett, hogy beszámoltunk az elmúlt egy év eredményeiről és előrevetítettük a fejlesztéseket, felvázoltunk egy együttműködési megállapodást – ismertette a Harkányi Strand- és gyógyfürdő vezérigazgatója.

 

Az együttműködés lehetősége azt fedi le, hogy januártól márciusig, amikor a fürdő látogatottsága a legalacsonyabb, a fürdő felajánlott egy együttműködési konstrukciót. Ez azt jelenti, hogy lakcímkártya felmutatásával az adott település lakosa kifizet egy árat, amit az önkormányzat elszámolás mellett kiegészít.

 

Van olyan önkormányzat, amely teljes mértékben átvállalta a lakosaitól a jegy árát, egy meghatározott belépőszámig – ismertette Hegyi Ákos, részletezve: Kozármisleny esetében az önkormányzat úgy vállalta át a belépőjegy árát, hogy a lakosainak csak ezer forintot kell kifizetni a 2900 forintos gyógyfürdő belépőjének árából, a fennmaradó részt a városuk állja. Hasonló szerződést kötöttünk Márfával, és még reméljük, hogy nagyon sok hasonló megállapodásunk születik.

 

A megbeszélésen jelen voltak Harkány város képviselői is, akik jelezték, hogy a tavalyi évhez hasonlóan szintén szeretnének egy ilyen konstrukcióval élni. Ez a január 18-ától – hétfőtől – élő szerződés aláírása meg is történt.

 

A harkányi konstrukció a többi önkormányzatéhoz képest lényegesen jobb feltételeket biztosít – mondta a fürdővállalat igazgatója, rámutatva két akció lehetőségére.

 

Harkányiaknak lakcímkártyával 300

 

A harkányi lakcímkártyával rendelkező vendégnek lehetősége van egyszeri belépés mellett egész napra szóló, élmény- szauna és gőzfürdők használatára jogosító belépőt vásárolni 300 forintért. A teljes jegy számukra egyébként 600 forint, melynek felét az önkormányzat fizeti.

 

A másik kedvezményes lehetőség a harkányiak számára fizetendő 690 forintos komplex belépő, ami a jegy mellett három kezelést is tartalmaz.

 

Hétfőtől péntekig minden nap kilenc órától fél négyig van nálunk szakorvosi rendelés, ami után a szakorvos mondja meg, hogy mi lehet az a három kezelés – magyarázza Hegyi Ákos.