Ismét teljes létszámmal üzemel az ovi és a bölcsi

Helyi - szerző: HH

Miután a kormányzati szabályozás lehetővé tette, május 25-én a korábbi korlátozások után ismét teljes létszámmal nyithat ki a harkányi óvoda és bölcsőde.

 

Jelenleg nem kötelező oviba és bölcsibe vinni a gyerekeket, a járványügyi helyzet alapos indoknak minősül, ha a szülő azt kéri, hogy gyermeke otthon maradhasson. Az igények felmérése után a harkányi intézménybe közel 100 gyermeket várnak teljes dolgozói létszámmal, ahol szigorú egészségügyi előírásokat is be kell tartani az oda érkezőknek.

 

A járvány miatt egyebek mellett bevezették az oda érkezők kézfertőtlenítését, valamint előírás, hogy egy gyermekkel egy szülő érkezhet, akinek természetesen szájmaszkot kell viselnie – ismertette Kanizsai-Tóthné Szíjártó Anikó, az intézmény vezetője. A legkisebbeknek nem kell maszkot húzniuk, de a felnőttek minden esetben viselik azt, így a dadusok és óvónők is gumikesztyűben, maszkban dolgoznak az óránkénti fertőtlenítés mellett.

 

Az ovi és bölcsi június elsejétől nyári üzemre tér át, ami azt jelenti, hogy ha kevés a gyermek, összevont csoportokat hoznak létre. A szokásos, négy hét helyett csak két hét lesz a nyári szünet, melyet augusztus 10. és 21. között tartanak.

 

Az ovi és bölcsi dolgozói korábban sem tétlenkedtek, aktívan kivették részüket a vírus elleni védekezésből is. Az elmúlt hónapokban mintegy 2500 szájmaszkot varrtak az önkormányzat által beszerzett anyagból, melyet a szociális téren dolgozók és a város háztartásai közt lettek kiosztva.