Kemény munkát ad a hó a Katasztrófavédelemnek

Baranya - szerző: HH

Szerda éjfél óta folyamatosan érkeznek a segélyhívások a katasztrófavédelem műveletirányító központjába a havazással összefüggésben. Főként kidőlt fák adnak munkát a megye tűzoltóinak – tájékoztat a Katasztrófavédelem.

 

 

A legtöbb segélyhívás Mohács, Pécs és Siklós térségéből érkezett eddig. Harmincöt káresetet már sikerült felszámolniuk a beavatkozóknak.

 

A legtöbb helyen a jég és a hó súlya miatt dőlnek ki a fák, Besence és Csányoszró között például az út mentén kétszáz méter hosszan belógnak az úttestre a növények. Magyarbólyban, Pécs nyugati városrészében, Pécsvárad és Somberek között, Görcsönyben, Pettenden, Diósviszlón és Kisszentmártonban is több tucat fa dőlt egyszerre az útra.

 

Olasz településen egy kidőlt fának ütközött egy személyautó, amely az ütközés következtében a fa alá szorult. A balesetben senki nem sérült meg.

 

Jelenleg harminchét településen nincs áramszolgáltatás, amely 6493 fogyasztási helyet érint. Hét helyen van vezetékszakadás a megyében, a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hiba elhárításán.

 

A kedvezőtlen időjárásra tekintettel a horvát hatóságok elrendelték a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek forgalomkorlátozását. Ennek értelmében a magyar-horvát határátkelőhelyeken nem léphetnek sem ki, sem pedig be a korlátozásban érintett járművek.