Két baleset is munkát adott a megye tűzoltóinak

Baranya - szerző: HH/OKF

A nyugodt hétvégét követően hétfőn két olyan közúti balesethez is kellett vonulniuk a megye tűzoltóinak, ahol árokban lévő gépjárművek fogadták őket a helyszínen.

 

 

A szigetváriak délután egy óra előtt pár perccel Patosfa határához – Kadarkút felőli kanyarhoz – vonult, ahol két személygépkocsi frontálisan ütközött. Az egyik személyautó az árokban landolt, a másik az úton forgalmi akadályt képezett, amelyek áramtalanítását a tűzoltók elvégezték. A rendőrségi helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben, két főt a mentők kórházba szállítottak.

 

A komlóiak és a pécsiek a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálattal egyetemben szintén közúti közlekedési balesethez vonultak délután kettő órakor. A 6-os út hosszúhetényi leágazásánál egy személygépkocsi az árokba repült, motorja füstölt, egy személy pedig beszorult. A helyszínelés idejére félpályás útzár volt érvényben. Ide a mentőautó mellé mentőhelikopter is érkezett. Az árokba borult autóból a személyt az egységeink kiszabadították, majd a gépjárművet Pécs/Pálya csörlőjének segítségével visszaállították.

 

 

fotó: Katasztrófavédelem