Kiadták a riasztást – jönnek a tavaszi viharok

Belföldi hírek - szerző: KT

Kora délutánig inkább csak az ország északkeleti részén fordulhat elő egy-egy 60-65 kilométeres széllökés délnyugati irányból, majd viharossá fokozódik az északnyugati szél.  

 

Baranya megyében elsőfokú riasztás van érvényben. Ma 20, holnap nappal 17 fokos nappali hőmérsékletre kell számítani megnövekvő felhőzet és erős szél, széllökések mellett.

 

Az északi határ mentén 13 óra tájékán erősödhet a szél, az északi megyékben és a fővárosban nem sokkal ezt követően lehet viharos, 70-90 kilométeres óránkénti széllökésekre számítani. 16 óra körül a Közép-Dunántúlon és az Alföldön válik sokfelé viharossá a szél, utóbbi térségben a 100 km/h-t is megközelíthetik a legerősebb lökések. Ez csak 19 óra körül mérséklődik, inkább már csak az ország déli harmadán lehetnek 70 km/h-t elérő lökések.

 

Vasárnap a délnyugati és az északkeleti megyéken kivéve ismét sokfelé lehetnek viharos széllökések, amik azonban tartósabbak lesznek, mint szombaton. Hevesebb széllökésekre az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében kell csak számítani.