Koronavírus Ellátó Központot állítottak fel Pécsen

Baranya - szerző: HH

A volt Megyei Kórház épületében állították fel azt a Koronavírus Ellátó Központot, melybe a koronavírus-gyanús estekkel érkezőket várják.

 

A Sürgősségi Betegellátó Osztály helyett a PTE Klinikai Központja által felállított egységbe várnak mindenkit, akinek akut felsőlégúti tünetei vannak – lázas, köhög vagy hirtelen jelentkező légszomja van – közölte az intézmény.

 

A Koronavírus Ellátó Központ a korábbi Baranya Megyei Kórház T és C épületében került kialakításra, mely a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utcából közelíthető meg.

 

Magyarországon jelenleg is 58 fertőzött személyt tartanak hivatalosan számon. A kormányzat nem hajlandó közölni a fertőzés területi adatait, mint ahogy a Belügyminisztérium is mellébeszél a házi karanténokkal kapcsolatban. A hivatalos tájékoztató oldalon belül egyidőben közlik, hogy 122 ember karanténban van, illetve azt, hogy Magyarországon nincs karantén. Kérdésre, hogy miért Magyarország az egyetlen európai ország, ahol nem közlik nyilvánosan a valódi adatokat dr. Müller Cecília azt a kitérő választ adta, hogy megelőzni szeretnének, nem pánikot kelteni.