Lejáró határidő – a harkányi automaták már nyilvántartásba vannak véve

Helyi - szerző: HH

Az előzőleg tervezett határidőnél egy hónappal később, július utolsó napjáig kell bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé azokat az automatákat, amelyek olyan terméket vagy szolgáltatást kínálnak, amiért helyben fizetnek a vásárlók és működésükhöz nincs szükség kezelőszemélyzetre – közölte a NAV pécsi osztálya.


 

Már nemcsak az élelmiszert árusító automaták adatait kell bejelenteni a NAV-nál, hanem szolgáltatástól és árucikktől függetlenül minden ilyen berendezés üzemeltetésére vonatkozik ez a kötelezettség. Idetartoznak például a parkolóautomaták, a személyzet nélküli autómosó berendezések, a százforintos játékkiadó gépek és a legkülönfélébb árucikkeket kínáló automaták is.

 

Bár az eredeti határidő június 30-a volt, az adóhivatal egy hónapot hagyott az üzemeltetőknek, hogy az automaták adatait biztosan be tudják küldeni. Mostanáig az üzemeltetők már 9.000 automatát regisztráltak. Augusztustól a be nem jelentett berendezések üzemeltetője mulasztási bírságra számíthat.

 

A harkányi parkolóautomaták eseteben korábban megtörtént a bejelentés, az adóhatóság húsz gép nyilvántartásáról szóló határozatát már kézhez is kapták – jelezte Márton Béla.

 

Mint a parkolási iroda vezetője ismertette, a vendégek kényelme és elvárása alapján a kártyás fizetési lehetőség bevezetését is tervezik, melyre a jövő esztendőben kerülne sor.