Magyar férfi ejtett túszt Oslóban

Nagyvilág - szerző: HH

A norvég hatóságok őrizetbe vettek egy magyar férfit, aki túszul ejtett egy szállodai alkalmazottat, robbantással fenyegetőzött és egymillió eurós váltságdíjat követelt – jelentette a helyi média. A túszejtő ötórás tárgyalást követően adta meg magát.

 

 

A 41 éves férfi az Oslo központjában lévő Clarion Hotel Royal Christiania vendége volt, amikor hétfő délelőtt tízkor foglyul ejtette a hotel egyik alkalmazottját, sajtóértesülések szerint egy takarítót. Követeléseit egy papírcetlin adta át a szobaszervíznek, melyben azzal fenyegetőzött, hogy működésbe hoz egy pokolgépet, amit valahol Oslóban rejtett el. A túsz szabadon engedéséért valamint a robbantási szándéktól való elállásért egymilliós eurót követelt.

 

A rendőrség kiürítette a hotelt és öt órán át való tárgyalás után arra a következtetésre jutott, hogy a robbanószerkezet története valószínűleg blöff. A férfit rábeszélték, hogy adja meg magát, így sikerült őrizetbe venni. A túsznak nem esett baja, foglyul ejtőjének szobájában elektromos sokkolót és egy kést találtak csupán. Az elfogott férfi személyazonosságáról a hatóságok csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy kelet-európai, és december 3. óta lakott a hotelben, kirendelt védője sem nyilatkozott. Az NRK norvég közszolgálati média arról számolt be, hogy magyar állampolgár.