Megújult és újranyit a Tourist Police

Helyi - szerző: HH

Az elmúlt években folyamatosan romlott a fürdő főutcáján lévő Tourist Police pavilon állapota. A szétrohadt, már-már veszélyessé vált tetőszerkezetet a beázás tette tönkre. A Harkányi Turisztikai Egyesület támogatásának köszönhetően idén megújult a bűnmegelőzési stand.

 

 

A strand főutcáján elhelyezett pavilonban augusztus 31-ig dolgoznak idegen nyelveket is beszélő fiatalok, akiknek munkáját – a kialakult gyakorlat szerint – a helyi rendőrőrs kerékpáros valamint gyalogos járőrei is segítik. A program is szerepet játszott abban, hogy az elmúlt években a fürdőben folyamatosan csökken a strandi lopások száma, hiszen az ott dolgozó diákok számos bűncselekmény felderítésében nyújtottak már segítséget a rendőröknek.

 

A Tourist Police mukatársai nincsenek hivatásos állományban, feladatuk elsősorban az információs és bűnmegelőzést segítő szolgáltatások köreiben merül ki.

 

Testközelben

 

Mint korábban dr. Harmati Béla, a Siklósi Rendőrkapitányság vezetője is rámutatott, nagyobb hangsúlyt fektetnek a lakosságot jobban testközelbe hozó gyalogos járőrszolgálatra. Harkányban az évek óta népszerű kerékpáros rendőrök felbukkanására is számítani kell, akik a strand és a belvárosi rész mellett az üdülőtelepek utcáit fogják járni.