Mindenki ott van a Pollack Expón, aki a műszaki területen számít

Baranya - szerző: HH

Az ország több mint 130 ipari és szolgáltató cége találkozik több ezer műszaki újdonságra kíváncsi látogatóval a Pollack Expo szakkiállítás és konferencián, melyet idén is a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar szervez

 

A február 27-28-án Expo Centerben tartott esemény a Dél-Dunántúl legnagyobb szakkiállításának az informatikában, építőiparban, gépiparban és villamosiparban megjelenő csúcstechnikák bemutatása, a környezetvédelem szempontjából fontos alternatív energiaforrások megismerése és az informatika minden területen megmutatkozó fejlesztései adják a gerincét. Az idei Pollack Expón először labortechnikai kiállítók is megjelennek. A régióban eddig nem volt ilyen témájú szakbemutató, ezt a hiányt pótoljuk, lehetőséget biztosítva a labortechnika területén működő cégek termékeinek, szolgáltatásainak ismertetésére, szakmai eszmecserére.

 

A plenáris előadások keretében közérdekű témákra és nagy volumenű beruházásokra kívánják a szervezők felhívni a nagyközönség figyelmét. Hogy miként adhat választ az energiahatékony–fenntartható–regeneratív építészet a klímavészhelyzet kérdéseire, dr. Reith András okleveles építészmérnök előadásából tudatható meg. Dr. Ferencz Marcel Ybl-díjas építész a budapesti Atlétikai Stadion terveibe enged bepillantást.

 

Membránszerkezetek Magyarországon címmel szervezi a Műszaki és Informatikai Kar Építész Szakmai Intézete azt a nemzetközi konferenciát a Pollack Expo kísérőrendezvényeként, amellyel Majoros Gábor építész kollégájuknak, a hazai sátorépítészet kiemelkedő alakjának kívánnak emléket állítani.