Ónos eső, havazás: riasztás az utakon

Baranya - szerző: HH/MTI

Megérkezett az igazi tél, a mínuszok mellett az előrejelzések szerint több hullámban a következő napokban is várható még havazás. A kialakult hóhelyzetről folyamatosan adunk tájékoztatást. 

 

Harkány főutcája 2014. december 28-án.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet: intenzívebb havazásra a késő esti és az éjszakai órákban is számítani kell. Vasárnap reggelig a Dél-Dunántúlon is 2-5 centiméter friss hó várható. A havazás, hószállingózás mellett eleinte nyugaton ónos szitálás is előfordulhat.

 

A megélénkülő szél vasárnap délelőttig Baranya és Somogy megyében az útra hordhatja a havat. A hófúvás veszélye miatt ezekre a megyékre elsőfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat.

 

Az előrejelzés szerint vasárnap kezdetben még délnyugaton, délen gyenge havazás lehet, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 4 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között várható.

 

Hétfőn a nap második felében nyugat, délnyugat felől újabb havazás érkezik, amely kedd reggel kelet felé távozik. Kedd délutántól szerda reggelig hasonló ütemben, de a korábbiakhoz képest intenzívebb csapadék érkezik. A havazás mellett az ország déli felén kedden átmenetileg ónos eső, eső is valószínű.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.