Összefogás a turizmusban

Helyi - szerző: BB

Színházi programok a siklósi várban, Gasztronómiai Fesztivál Harkányban, Vörösbor Fesztivál Villányban, és színvonalas koncertek Beremenden. Mindezeket a Siklósi Kistérség kínálja a 2011-es esztendőben a vendégek számára. Emellett várja Önt a felújított siklósi vár, a Gyógy-és Strandfürdő Harkányban, a Thermal Spa Siklóson, és a rengeteg természetvédelmi örökség a Duna-Dráva Nemzeti Park beremendi és ormánsági területén.

 

A 2010-es októberi választásokat követően a Baranya megye déli részén található Siklósi kistérség négy meghatározó települése, Siklós, Villány, Harkány és Beremend közös képviselő-testületi ülésen döntött arról, hogy közösen vesznek részt abban a munkában, amely során az idegenforgalomban képviselik Dél-Baranyát.

 

Az elmúlt négy hónap közös eredménye az a turisztikai kiadvány, amelyben a települések együttesen ajánlják ki attrakcióikat a vendégek részére.

 

Ezen túlmenően pedig a négy település, kiegészülve a Siklósi Többcélú Kistérségi Társulással és a Villány-Siklósi Borúttal együtt vesz részt a március elején Budapesten megrendezésre kerülő Turisztikai Kiállítás és Vásáron. A résztvevők a héten megállapodtak a kiállítás installációjáról, a közös kiadványról, valamint a közös stand borkínálatáról is. A négynapos rendezvényen eddig a Bock Pincészet, a Tollas Pincészet, Malatinszky Csaba és Riczu Tamás borkóstolására kerül sor, de a névsor még bővülhet. A borkóstolásra a vásár nyitvatartási idejében, minden óra egészkor van lehetősége a kilátogatóknak. A Siklós, Villány, Harkány, Beremend standra a borászokon kívül neves baranyai és hazai bordalnokok is ellátogatnak, s a kóstoláshoz húzzák, éneklik a talpalávalót. A bordalnokokon túl a hazai könnyűzene előadói is megtalálhatóak lesznek a standon, többek közt Czozombolis, Balázs Pali. A rendezvényen több mint húsz nyeremény vár azokra, akik kitöltik a kistérségre jellemzőkből összeállított totót. Villányi bort, harkányi vacsorát, siklósi és beremendi vendégéjszakát nyerhetnek azok, akik jól válaszolnak a kérdésekre.

 

A Siklósi Többcélú Kistérségi Társulás minden évben március elejére elkészítette a kistérség rendezvénynaptárját. Így lesz ez 2011-ben is, a programok egyeztetése már megtörtént, zajlik a nyomdai előkészítése a kiadványnak.